Kontaktinformasjon

Frida Ottesen
fridaottesen.fivh@gmail.com

Stavanger, Norge

March 19, 2019

Please reload

  • Instagram Social Icon

...flere tilbakemeldinger

Arbeidermuseet var så heldige å få besøk av Frida Ottesen til et foredrag om tekstilindustrien i dag. Dette stoffet har stor relevans for vår egen norske historie om tekstilindustrien. Frida holdt et fremragende foredrag! Hun har et enormt engasjement og hennes budskap kombinerer både alvor og optimisme. Hun er opptatt av den urettferdigheten global tekstilhandel fører til for både miljø og mennesker, og presenterer dokumentariske opplevelser og fotografier som viser vilkårene tekstilarbeiderne er underlagt. Samtidig treffer hun oss med sin overbevisning om at det nytter å handle etisk. Vi kan alle bidra til å endre situasjonen. Det ligger inspirerende fremtidstro bak hennes budskap.

Frida Ottesen er både klok, modig og kunnskapsrik og måten hun presenterer sine egne erfaringer skaper en spesiell nerve i foredraget.
Hun er en sterk røst i samfunnsdebatten og vil være en viktig pådriver i arbeidet med etisk handel i fremtiden.

-Miriam Røsler og Gro Røde ved Arbeidermuseet Oslo

Frida holder foredrag som gjør at 105 elever i videregående skole (yrkesfag og studiespesialiserende)  sitter knyst stille, spent i påvente av fortsettelsen. Hun snakker rett ut om vanskelige tema som hun opplever som urettferdig, men er samtidig tydelig på at hjertesaker kan være forskjellige for ulike mennesker. Frida har vært på en helt spesiell reise, fysisk til Kambodsja – men psykisk fra selfdefinert «shopping» jente til å stille de ubehagelige spørsmålene om hvor ting kommer fra før hun selv velger å droppe shoppingturen. «Everytime you spend money you cast a vote for the world you want» er en setning som sier mye om forbrukermakt, og Frida kommer med konkrete eksempler på at også noen få mennesker, kanskje bare en eneste en, kan gjøre en positiv forskjell.

Frida bevisstgjør elevene på en måte som lar dem bli kjent med sitt eget engasjement.

Elevkommentar i ettekant av foredraget:

«Vil bare si at du rørte meg veldig med ALT du snakket om! Tusen takk, dette trengte jeg»

- Julie Ane Ødegaard Borg ved Rafto Foundation for Human Rights

Her på Godalen Videregående var vi så heldige å oppleve Frida holde et foredrag om tekstilindustrien. Flere klasser var tilstede, fra VG1, 2 og 3 Design og Håndverk. Både elever og lærere ble tydelig både rørt, engasjert og opplyst. Med en dyp seriøsitet i bunn, greide Frida virkelig å røske opp i dette med klær og kleskjøp og rettferdighet, og få oss alle til å både tenke og filosofere over vår livsførsel. Dette greide hun ved å både dramatisere, bruke humor, og være saklig.

- Kjetil Hana, lektor ved Godalen Videregående skole

Vi syntes foredraget til Frida var inspirerende og spennende. Måten hun kommuniserer med elevene, er helt unikt. Hos oss satt det igjen mange spor. Og vi har lært oss å spørre, og tenker nå litt mer over hva og hvor vi handler. Vi synes det var kult at hun fortalte oss om sin forhistorie, og om hennes opplevelser i Kambodsja. Budskapet hun bringer er viktig, og hun er en fantastisk budbringer pga sitt engasjement. Vi kan trygt si at dette foredraget var ett av de beste fra fjorårets temadager, og vi gleder oss til å høre på henne igjen

- Kamilla Dahl og Sofie Meilegård Arnesen, stipendiater ved Nordhordaland FHS