top of page

Matcha - Vidunder drikk

Hørt om Matcha latte før? Jeg har helt dilla! Når du bestiller en Matcha latte, vil du få noe som ligner en kaffelatte, men som er grønn, og som ikke smaker kaffe i det hele tatt!

(@photo)

I store delere av verden har "Matcha latte" blitt mer og mer populært! Og det er nok ikke uten grunn! Kanskje har du gått forbi "Waynes coffee" og sett et skilt med "Økologisk matcha latte", og lurt på hva det er, og hva det er godt for. Her kommer en kort, men grunnleggende historie om Matcha: Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver, og som ofte brukes i japanske te seremonier. Bøndene som dyrker Matcha plukker kun det ytterste skuddet på tebusken, og derfor får Matcha en en søtaktig smak og en intens grønnfarge! Bladene som plukkes bli dampet, tørket og deretter malt opp til fint pulver. Dette pulveret løser seg opp i vann, og man drikker altså hele bladet! Historien forteller også at Matcha tidligere ble brukt som en medisin og vidunderkur! Zen-buddhistene mente Matcha var en mirkalkur som ville forlenge livet! Noe uttaler også Matcha te/latte som "en guddommelig drikk". Ikke bare kan Matcha brukes samme med vann og melk, men det kan også tilsettes i kaker, smoothier og matretter!

(@photo)

Hvilke fordeler har Matcha? 1. Matcha reduserer stress 2. Gir masse antioksidanter, aminosyrer og klorofyll 3. Inneholder en konsentrasjon av EGCG catechin, som bekjemper kreftceller, og er antialdrende! (137 ganger høyere konsentrasjon enn i tradisjonell grønn te) 4. Gir økt energi! Matcha inneholder L-Theanine (aminosyre) som finnes naturlig i grønn te, og som er svært effektiv på å redusere stess og øke konsentrasjonen 5. Renser kroppen for giftstoffer. Matcha er rik på klorofyl, noe som bidrar til å fjerne tungmetaller og kjemiske gifstoffer fra kroppen. 6. Syrker immunforsvaret. Matcha te har egenskaper som gremmer generell helse, og gi betydelig mengde kalium, vitamin A og C, jern, protein og kalsium! 5. Øker forberringen 6. Bekjemper betennelse 7. OG ikke minst: Gjør oss i bedre humør!

(@photo)

For å få tak i en nydelig kopp med Matcha te/latte, ta deg en tur innom din lokale kaffebar. Denne drikken blir mer og mer populær, og som nevn ovenfor, vet jeg at de selger det på Waynes coffe. Du kan også kjøpe pulveret på kaffe- og tehus! Pulveret har ligger i kategorien "høy prisklasse", men det er absolutt verdt pengene om du ønsker et produkt som bare gjør kroppen din godt! Du kan også få kjøpt produktet på nett, klikk HER

(Linker: Norges tehus, Japanskte, Grønn helse)

#Te #Økologisk #Kosthold #Matcha

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page