top of page

Frihetsfølelse av dataspill

Da jeg var liten pleide jeg og lillebror å spille "The Legend of Zelda", et action eventyr, som vi begge digga! Ikke bare var det at storien i spillet var så bra, eller at alt var så spennende til en hver tid, men også hvor STORT spillet var. Det var alltid nye steder og oppdage, og det tok oss gjerne 20min og kruse på hest fra den ene siden av kartet til den andre.

(@photo) Jeg har alltid likt og spille, men det er ikke før nå i ettertid at jeg har skjønt hva det var jeg likte med spillene: Man kunne utforske så mye man ville! Senere ble jeg veldig opphengt i spillene Grand Theft Auto og Asassins Creed. Det var noe med den friheten man hadde i spillet! Friheten til å kunne gå hvor man vil, og gjøre hva man vil, utenfor selve oppdragene!

(@photo)

Frida spiller GTA: "Å herregud, jeg har tusen politibiler etter meg! Og jeg kjører i 230km/t! Oi, se der framme, der er det et svær fjell. Lurer på om jeg kan komme meg opp på det!" (Jeg blir fort distrahert fra hovedoppdragene i spillet, og lager heller mine egne oppdrag, og i dette tilfelle: Komme meg opp på fjellet!) "Næmmen, se! En hjort! Det er dyr på dette fjellet! Snart oppe, lurer på hvordan utsikten er der oppe!" (På toppen av fjellet er det nydelig utsikt og solen begynner og gå ned) "Woow.... For en nydelig utsikt! Og se, for en flott solnedgang! Så vakkert! Så flinke de har vært, de som har laga dette spillet!" Og ironisk nok, der satt jeg i sofaen og fasinerte meg over utsikten og solnedgangen i GTA,en vakker sommerskveld, ubevisst om at denne solnedgangen også eksisterer utenfor døra mi. Det er nok lett og bli avhengig av spill. Men når man først får reist seg fra den sofaen, beveget kroppen sin, besteget et fjell, kanskje sett en hjort, og fått med seg solnedgangen fra toppen, vil det skapes en annen avhengighet: Det virkelige liv.

Vi har friheten til å gå hvor vi vil. Og om du plutselig ser et majestetisk fjell i horisonten, hva stopper deg egentlig fra å bestige det? Jeg VET også at den unike følelsen av å vandre i skog, mark og fjell, ikke kan måle seg med det du sitter igjen med etter 20timer med "gameing".

#Natur #Gameing

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page