top of page

Linsesalat med tzatziki


Denne salaten ble så enormt mye bedre enn jeg forventet! Jeg hadde noen grønnsaker igjen fra gårsdagens middag, og bestemte meg for og mikse sammen en salat, med en liten klatt med tzasiki! Til denne salaten trenger du: - Bamas Økologiske "Vasket og klar små blader" - 1 Avocado - Go green røde linser - Cherrytomater - Soltørkede tomater - Agurk - Hvitløk - Økologisk rømme - Hempfrø - Solsikkefrø - Gresskarkjerne - Kruspersille - Fersk/tørket dill Lage tzatziki: Rasp en bit agurk (skrelles, om ønsket), og klem massen i hånden så alt vannet renner av og legg der etter i en liten skål. Kutt opp et lite fedd med hvitløk, og hakk i små biter. Ha over 2-3 spiseskjeer mer rømme. Finhakk fersk dill/ strø over tørket dill, og rør godt sammen. Tzatzikien blir best om du lar den stå en liten stund i kjøleskapet. Framgangsmåte salat: Ha salatbladene i bunnen av skålen, kutt opp grønnsakene og de soltørkede tomatene og ha over salaten. Avocadoen kan du enten kutte i små biter, eller bare dele i to (som på bildet) og ha i. Hell over de røde linsene etter ønsket mengde, og legg en liten klatt med tzatziki på siden. Ha over en klipe hempfrø, solsikkefrø og gresskarkjerne, og dekorer med kruspersille. For en ekstra fin finish, kan du ha litt fiken-balsamico over! *Ta-daaa* En frisk, sunn og god salat klar for servering!

#Avocado #Salat #Mat #Hempfrø #Tzatziki

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page