top of page

Hvorfor bry seg?

Noen ganger kjenner jeg på en følelse av at alt bare er elendig. "Vi går under..." og "...det er ingenting vi kan gjøre". Jeg begynner å tenker på meg selv, og min makt til å gjøre en forskjell. Hva kan jeg egentlig gjøre? Mine valg og min stemme vil bare være en dråpe i havet...eller? Men tenk om alle skulle tenke slikt: "Hvorfor bry seg? Det vil ikke skje noe likevel. Jeg er bare en dråpe i havet". Det hadde vært katastrofalt! Verden er avhengig av engasjerte mennesker!

For hva er egentlig engasjement? Og hvilken forskjell vil det gjøre om vi alle engasjerte oss?

Jeg vil anse politikere som veldig engasjerte mennesker. De står på hver dag for å fremme sine saker. Og ja, jeg tror det er veldig mange som forbinner ordet "engasjement" med politikk. Men så må man også forstå at det meste er politikk. Enten det er hva Norge skal leve av etter olja, om maten skal være sprøytet eller ikke, om klærne våre er etiske eller ikke, om hunder skal gå i bånd, eller om ungdomsklubben skal begynne og selge sjokolade og gjerne ha åpent til kl 23:00.

Om vi er veldig enig med noe, som feks at ungdomsklubben skal ha lengre åpent, så må vi engajsere oss for å støtte opp saken! Eller om vi IKKE er enig i at ungdomsklubben skal ha åpent til elleve, så må vi engasjere oss for å motsi saken.

(@photo)

Jeg tror ikke vi mennesker vet hvor mye makt vi egentlig har! Vi har muligheten til å påvirke i alle retninger. Og vi er så heldige å ha fått en stemme, og den må heves! Så hvordan går man frem for å vise sitt engasjement? 1. Finn en sak du brenner for. Noe du er i mot, eller noe du vil støtte opp.

2. Gjør det klart for deg selv hvorfor dette er noe du brenner for. Skriv gjerne ned argumente dine, og etter hvert se for deg "motargumentene". På den måten vet du hvilke argumenter du kan komme med, i møte med noen som ikke er enig i din sak (Du er forberedt!)

3. Kreves det at du selv endrer noe i livet ditt?

4. Snakk om det til venner og familie, og fortell hvorfor du er enig/uenig i noe. På denne måten vil du kanskje få med deg folk til å engasjere seg i det samme som deg

5. Delta i kampanjer, og om det ikke allerede finnes, så lag en!

6. Sosiale medier: Del artikler som engasjerer deg, kampanjer, videoer, bilder osv. På denne måten er du med på å øke bevisstheten hos andre

7. Hvem er ansvarlig for at ting er som de er? Konfronter de! Eller gå inn på feks facebooksiden til de det gjelder og skriv hva du ønsker fra dem! Kan politikerne gjøre noe? Snakk med de også!

8. Kan du få i gang noen aktiviteter som er med på å gjøre en forskjell? Lag events, og inviter folk til det du ønsker å planlegge!

9. Old-school-demonstrasjon. Samle sammen andre mennekser som engasjerer seg for det samme som deg, og lag en god gammeldags demonstrasjon.

10. Ikke slit deg selv ut, da kan du gå lei.

Jeg tror punkt 10 er ganske viktig. Om man dag inn og dag ut kjemper for en sak, men ikke føler man kommer noen vei, så er det kanskje lett å miste motet. Det finnes ildsjeler for alt. Og man KAN ikke engasjerer seg for alt. Det vil være slitsomt og krevende. Men vi alle brenner for noe, og da må vi ta tak i dette "noe", og gjøre det vi kan for å støtte opp saken.

Og engasjere seg LITT vil gjøre en forskjell! Det vil ha betydning, og du kan være en del av en løsning! Å være engasjert er en egenskap du skal ha resten av livet. Engasjementet du hadde for åpningstidene på ungdomsklubben vil kanskje forsvinne, men engasjementet ditt for "Oljefritt Norge" vil bare vokse med årene. Ta deg tid, vær tålmodig, men aldri mist håpet! Sammen er vi sterke!

#Engasjement

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page