Slik blir du kvitt søtsuget

Jeg skal innrømme det, akkurat nå frister det med kake. Og skolebolle. Og is med karamellsaus på. Egenetlig ganske rart hvordan hjernen plutselig står på høygir, og skriker "du vil ha skolebolle og is!!!", når det ikke engang er noe jeg normalt spiser. Jeg er ikke en person som spiser mye søtsaker, sjokolade, smågodt og is, men jeg får likevel søtsug en gang i blant. Hvordan kan man forhindre dette?

Det er nok mange grunner til at vi mennesker har et slikt "søtsug". Sukker er avhengighetsskapende, sier noen forskere, og det tror jeg vi alle har kjent på en eller flere ganger i løpet av livet. Sukker utløser nemlige kjemiske reaksjoner i hjernen som trigger vårt belønningssenter ved å frigjøre blant annet nevrotransmitteren, dopamin. Disse kjemiske reaksjonene kan faktisk gi seg utslag i TVANGSSPISING til tross for negative konsekvenser og intensjon om å stoppe.

(Et bilde av meg som en gang spiste alt for mye kake...)

Ikke bare dette, men, jo mer sukker man får i seg, jo høyere toleranse utvikler man, slik at man trenger mer sukker for å oppnå samme virkning. Og akkurat dette kan man jo se likeheter med både narkotiske stoffer, alkohol, nikotin og enkelte medisiner. Å jesus, så mye snakk det har vært om smågodt nå i påsken. 2,90 per HG smågodt! Det er jo helt drøyt! Folk har hamstrer MASSE smågodt! Men så, når påsken er ferdig, sitter man med et enormt søtsug og dårlig samvittighet. Så hva kan man gjøre for å kvitte seg med søtsuget?

TIPS FOR Å BLI KVITT SØTSUGET • Det første tipset vil være: Ikke spis mye sukker. Jo mer sukker du spiser, jo mer sukker får kroppen lyst på. Kutt ned på sukkerinntaket. Kutt ned på alt av smågodt og brus. Andre ting som boller, kjeks, kaker, loff, chips, poteter og pasta bør også kuttes ned på.