top of page

H&M, ta ansvar!

Jeg har den siste tiden tenkt mye på hva vi forbrukere kan gjøre, for å pushe de store kleskjedene til å ta ansvar. Som jeg har skrevet i tidligere innlegg (se her), så har vi som enkeltmennesker og forbrukere et ansvar om å si i fra når vi mener noe er galt.

Jeg synes ikke tekstilindustrien fungerer som den skal! De store kleskjedene må ta ansvar!

Om flere var bevisst på hvordan tekstilindustrien fungerte, jo mer sannsynlig er det at vi får til endringer. H&M følger forbrukernes kjøpemønster, trender og ønsker, og om vi plutselig sa:"Vi krever at dere gir arbeiderne deres gode arbeidsforhold og en levelønn", så vet de hva de må gjøre for å "please" oss.

Jeg kjøper ikke klær hos de store kleskjedene, før de tar ansvar.

Mange spør hvorfor vi går ut etter H&M. Det er fordi de er en av de mektigste kleskjedene i verden, og det virker mer logisk å angripe en kleskjede med masse makt, enn en liten kjede. Dessuten mener jeg at de har en enorm mulighet å gå foran som et godt eksempel.

"Ifølge beregninger gjort av organisasjonene Fair Wear Foundation og Clean Clothes Campaign, utgjør lønningene til syerskene rundt 0,5 prosent av prisen du betaler for en standard T-skjorte. Hvis du kjøper en H & M-genser til 179 kroner, går under 1 krone til syersken."

Dette står i Aftenpostens artikkel "Han tjente 132 millioner i fjor på å selge deg billigklær. Hun tjente 10.800 kroner på å lage dem"

H&M kommer med svada svar, og det provoserer.

Nå er det på tide, H&M, ta ansvar!

#Klesindustrien #HM #Forbrukermakt #Engasjement #Ansvar

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page