Du må slutte å kaste salaten!

Her i huset går det MYE salat. Både på brødskiva på morgnen, til salaten til lunsj og som tilbehør til middag. Jeg tror heller ikke at vi er de eneste som har høyt forbruk på salat. For tiden ser jeg at mange av mine venner spiser mindre og mindre kjøtt, og mer og mer plantebasert kost. Dette er selvfølgelig veldig bra for klimaet!

Men hvordan kan man gjøre salatkjøpet enda mer klimavennlig?

Her har jeg tenkt til å komme med et lite tips til dere salat-elskere der ute (som mange kanskje allerede praktiserer *tommel-opp*).

Når man kjøper salat som dette, kommer den ofte i en liten potte med jord. Tidligere har jeg alltid kastet denne delen i søppla, men ikke nå lengre!

Når salaten har blitt til en god lunsj, og det eneste som er igjen er salatens røtter i litt jord, IKKE kast den. For de av dere som kaster salaten når den er spist opp, dette skal dere fra nå av slutte med!

Nå som du har valgt å ikke kaste denne delen (NB! Ikke kapp salaten helt ned til rota, da vokser den ikke opp igjen)

av salaten, skal du gi den litt omsorg og kjærlighet (...eller vann og en plass i vinduet). Hell vann opp i potta, og la vannet begynne å renne ut på undersiden. Da er jorda helt våt, og du kan nå begynne å leite i skap og skuffer etter noe å ha den i/på.