"Når noen tar ansvar og prøver å løse problemene, må vi andre stille opp..."

Jeg får mange spørsmål om hvor man kan kjøpe etiske klær, og jeg har tenk å bruke bloggen min som et verktøy for å formidle dette. Det jeg og mange andre ser nå, er at det er et økt ønske om å kjøpe klær laget under gode arbeidsforhold, hvor arbeiderne har fått en lønn å leve av. Det er nemlig slik at vi nå befinner oss i en tid, hvor vi begynner å se endringer i tekstilindustrien.

For at klesindustrien skal endres, må det skje en felles bevissgjøring hos alle. Nå er det så og si ingen som kan si: "Jeg hadde ingen anelse om at klesindustrien var så umenneskelig!". Det aller viktigste VI som enkeltmennesker kan gjøre for å bidra i denne kampen, er å engasjere oss.

Det Sweatshop sesong 1 har vist oss, er hvor elendig industrien er, og hvor dårlig tekstilarbeiderne har det. Sesong 2 har lært oss mer konkret hva problemstillingen er.

Nå har vi tatt for oss alt det negative og triste. Vi har sett hvor elendig det er, vi har grått, vi har hatt dårlig samvittighet. Nå er det på tide å fokusere på endringene, på de som faktisk gjør en forskjell. Vi skal ikke slutte å snakke om tekstilindsutriens mørke sider, men vi må ikke glemme å gi creds til de som gjør positive og riktige valg!

Dette innlegget vil jeg derfor dedikere til de flotte folkene bak Fair & Square.