STOP Poverty


SPEKTER FESTIVALEN, ALTSÅ! For en flott, sprudlende og engasjerende festival!

Den 26 Juni var jeg å holdt en liten appell på Spekterfestivalen arrangert av KFUK-KFUM. Normalt holder jeg foredrag på over 1 time, men denne gangen skulle jeg klare å korte ned det viktigste på 5 minutter. Hjelpes...

Jeg visste ikke stort om Spekter festivalen før jeg kom dit, men i det jeg trør foten min inn forbi festivalområdet, kjenner jeg på all den gode og positive spiriten folk har. Slagordet til KFUK-KFUM møter meg: "Vær deg selv. Stå opp for andre".

Spekter er en rusfri festival, hvor barn og unge komme for å ha det gøy, få nye venner, lære nye ting og engasjere seg i kampen om klima og rettferdighet!

Når man ser på programmet for Spekter, kan man tydelig se at klima, etikk og rettferdighet er sentrale temaer gjennom hele festivalen. Rundt om kring på festivalområdet ser jeg ungdommer med t-skjorter som det står "Free Palestina" og "Stop Poverty" på!

Tiden er kommet. Jeg, og Øyvind og Sofie fra KFUK-KFUMs Global, står klare for å snakke om etikk og tekstilindustrien. Det er under 15 minutter til Dokeyboy skal spille, så vi må være raske, men effektive!

Sweatshop vises på skjermen, og der etter kommer lyset på på meg, som står foran scenen. Jeg tror det går opp for meg først nå, hvor mange som egentlig har sett Sweatshop. 1500 publikumere jubler, roper og klapper. Jeg blir faktisk litt satt ut over responsen, og ganske nervøs, men jeg kommer meg fint igjennom det.