"Da jeg reiste ned første gang, visste jeg ingenting om tekstilindustrien..."

I Juni møtte jeg Sindre fra Aftnepostens A-Magasin, som ønsket å skrive en side om meg og mitt engasjement for tekstilindustrien . Overskriften ble noe så flott som "Aktivisten"! Jeg tenkte å dele med dere delere av dette intervjuet

«Hvis du ser det jeg har sett, møter de menneskene som jeg har møtt og ikke blir lei deg, er du enten ignorant eller ganske kald»

For to år siden besøkte du tekstilarbeidere i Kambodsja for førstegang. I vinter var du tilbake. Hva var annerledes nå? - Da jeg reiste ned første gang, visste jeg ingenting om tekstilindustrien. Vi møtte folk som levde i fattigdom, som jobbet 13 timer hver dag for luselønn. Det var mye tyngre enn jeg hadde forventet. Jeg husker vi hadde med en gave til en av arbeiderne vi møtte, en sjokolade og et såpestykke. Hun gråt av takknemlighet og klemte det til brystet.

Hva tenkte du da?

– Da jeg kom hjem, tenkte jeg «herregud, så bortskjemt jeg egentlig er». Det var som om ingenting av det jeg hadde brydd meg om tidligere, egentlig betydde noe lenger.

Siden da, har jeg blitt aktivist, med tekstilarbeidernes kår som hjertesak. På denne turen visste jeg mer om hvordan det kom til å bli, men samtidig var det tungt å se at ingenting egentlig hadde forandret seg. Jeg trodde vi hadde gjort noe stort i Norge, at serien vår hadde åpnet øynene til folk. Men ting var de samme, arbeiderne sliter fortsatt og tjener ikke nok til å leve av.