"Veien fra naiv ungdom til dyptfølende og engasjert endringsagent"

For en stund tilbake hadde jeg et lite intervju med James Alexander Arnfinsen, som er redaktør av podcasten Levevei.

Levevei er en nettside og en podcast som utforsker forskjellige perspektiver på personlig, relasjonell og samfunnsmessig transformasjon. James sier at målet med Levevei er å bidra til en helhetlig forståelse av forskjellige utviklingsprosesser. Da kan det enten være snakk om personlige utviklinger, eller utviklinger i sammenheng med omfattende endringer i samfunnet.

James ville veldig gjerne møte meg, og snakke om hvordan Sweatshop og reisene mine til Kambodsja har endre meg som person, og hvordan det har gjort meg til en engasjert statsborger. Enormt spennende å møte James, for han har mange utfordrende spørsmål, som får meg til å tenke og reflektere.

 

James skriver på nettsiden sin: "I lys av mine egne oppturer og nedturer som aspirerende “endringsagent” synes jeg det er viktig å reflektere rundt hvordan vi forholder oss til oss selv i møte med de oppgavene vi påtar oss. Jeg bærer på en antakelse om at ens personlige utvikling har mye å si dersom man ønsker å få til endringer i samfunnet. Etter å ha sett Frida og de andre deltakerne i Sweatshop ble jeg nysgjerrig på hvordan opplevelsene påvirket dem i ettertid. Hva skjedde etter at TV-kameraene ble skrudd av og “hypen” hadde lagt seg? Hva kan vi lære av Fridas egne prosesser før, underveis og etter reisen til Kambodsja?"