Tryggheten av å stå sammen

Som 15-åring fikk jeg meg jobb for første gang, og jeg kan huske følelsen av å tjene sine egne penger! Når man aldri har hatt en jobb før, vet man heller ikke hva som er riktig å galt på en arbeidsplass. Man er mest stolt over å ha en jobb og tjene penger, og man godtar det meste... Slik var det i hvertfall for meg. I flere år jobbet jeg som servitør, og likte dette yrket. Jeg var den såkalte "poteten" (her kan det jo diskutere om det er et kompliment å være poteten, fordi man er flink til flere ting, eller om man er naiv og godtroende og bare gjør det man får beskjed om...). Jeg ble bedt om å gjøre ting som ikke stod i min stilling, lønnen min var mindre enn den skulle ha vært, jeg ble utsatt for forskjellsbehandling og baksnakking, jeg måtte jobbe selv om jeg hadde feber, fikk mindre og mindre vakter, helt til jeg en måned stod uten jobb.