Slik endrer vi klesindustrien!

Fashion Revolution Week

Fra 24 til 30 april settes det fokus på tekstilindustrien i hele verden. Dett er uka vi skal heve stemmene våre, si i fra, fortelle de store kleskjedene hva vi ønsker, dele våre beste tips og triks for å kjøpe mer rettferdig og miljøvennlig! I dette blogginnlegget har jeg skrevet 6 punkter for hvordan nettopp du kan være med å engasjere deg denne uken!

MEN FØRST, veldig kjapt om Fashion Revolution Week! Den 23 april 2013 skjedde Rana Plaza kollapsen i Bangladesh. Dette var en tekstilfabrikk hvor mange tusen arbeidere jobbet. Akkurat denne datoen kollapsen fabrikken og 1138 mennesker døde i ulykken, og enda flere etterlatt og skadet. Etter denne tragedien, har mennesker fra hele verden fått åpnet øynene for den urettferdige måten å produsere klær på, og flere og flere KREVER etisk og rettferdig produksjon! (Les mer om Fashion Revolution HER)

Les mer om Rana Plaza på Clean Clothes Campaign sine nettsider HER

Som deltager i Aftenpostens web-serie, Sweatshop, vet jeg hva jeg snakker om. Jeg har sett mye urettferdighet og fattigdom på min reise til Kambodsja, og møtet med tekstilindustrien har vært en øyenåpner for meg. Jeg synes det er grusomt at andre mennesker skal lide, bare for at vi skal kunne "shoppe" billige klær.

Se Sweatshop sesong 1 HER, og sesong 2 HER

Og nå som du sitter her og lurer på hvordan du kan være med å gjøre en forskjell, så kommer en veldig enkel guide nedenfor. Håper du ønsker å være med å engasjere deg under Fashion Revolution Week, for det skal nemlig jeg! Følg med her på bloggen, og på min facebookside HER