Miljøvennlig barbering

I dag er det et stort fokus på å være miljøvennlig, og jeg ser også at flere og flere kvinner og menn barberer seg mindre, eller har sluttet helt. Om det har en sammenheng å være miljøbevisst og ikke barbere seg, er jeg ikke helt sikker på, men personlig har jeg skjønt at å kjøpe engangsbarberhøvler IKKE er et miljøvennlig valg.

I dag handler mye av det vi gjør i hverdagen om å tenke på miljøet – vi prøver å la bilen stå, reise kollektivt og kildesortere. Vi implementerer små tiltak i hverdagen vår som er med på å skape bevissthet om en grønnere hverdag.

I følge EPA, kastes det over 2 milliarder barberhøvler hvert år! Nå tenker du kanskje at det ikke er et alternativ å la hårene dine vokse fritt, og slutte helt å barbere seg, og da finnes det heldigvis miljøvennlige og bedre alternativer til engangsbarberhøvler. I flere zero-waste miljøer går flere nå over til safety razor og barberkniver. Dette er utstyr som for mange forbindes med gamle filmer og barbersalonger, men som nå begynner å komme tilbake. Ikke bare på grunn av det miljøvennlige aspektet, men også fordi disse høvlene gir tettere barbering.

Bilder hentet fra Trendhim.no

Det beste av alt er at det er rimeligere å investere i en barberkniv eller safety razor enn å kjøpe nye engangshøvler hver gang du ønsker å barbere deg. De er både bra for lommeboken og miljøet – hva mer kan man ønske seg? Det er ikke nødvendig å gå "all in" og slutte å barbere seg helt bare fordi man bryr seg om miljøet, men små