Hvordan stresse mindre? 9 gode måter...

Jeg tror det er flere mennesker som stresser mer enn de selv aner. Stress kan være veldig vanskelig å merke på seg selv, og det kan ha en negativ påvirkning på kroppen, både fysisk og psykisk. For tiden lever jeg et veldig stress-fritt liv, hvor jeg bruker mye tid i naturen og til å gjøre de tingene som får meg til å føle meg bra. Nå som jeg stresser så lite som jeg gjør, kan jeg se meg selv utenifra og minnes en tid tilbake hvor hjernen min gikk i 1 gir hele tiden og jeg stresset over så enormt mye. Så ufattelig unødvendig. Hvorfor skader jeg meg selv med stress? Stress gir meg ikke glede og lykke, ikke motivasjon, stå-på-vilje, engasjement, ro og fred. Stress for meg er meget destruktivt, og jeg føler meg fanget i en loope av tanker som ikke gjør meg noe godt.

Her om dagen var jeg innom Helsestasjonen i Sandnes, og der lå det et lite ark fra "Verdensdagen for psykisk helse". På dette arket stod det skrevet hva stress gjør med kroppen og psyken din, og i tillegg var det satt opp 8 gode råd for å redusere stress. Jeg tenkte at flere mennesker burde fått lest dette, og nettopp derfor ønsker jeg å gi dette temaet mer oppmerksomhet her på bloggen min.

1. Lytt til kroppens signaler og følg dem

Både kroppen og psyken gir signaler når noe er i ferd meg å gå galt, men det er ofte kroppen som reagerer først. Hvis du er oppmerksom på de advarslene som kroppen gir, og tar dem på alvor, kan du forhindre at forbigående tretthet utvikler seg til utbrenthet.

2. Pust

<