top of page

Bærekraftige skolegensere

Denne bloggposten dedikerer jeg til l Agder folkehøgskole, og jeg ønsker å gi de en ekstra oppmerksomhet for dette bærekraftige og etiske tiltaket. Jeg og håper OG oppfordrer flere skoler til å ar seg inspirere!

I fjor var jeg på Agder FHS og holdt foredrag om tekstilindustrien, og fortalte at det mest bærekraftige og etiske elevene kunne gjør når de skulle bestemme seg for skolegensere var å finne et plagg de allerede hadde liggende i skapet (eller kjøpe brukt), og rett og slett printe på logoen til skolen.

Hver søm på plaggene våre er sydd med en menneskehånd. Når vi tenker over hvor mange skolegensere som blir solgt HVERT ENESTE ÅR, så kan man også begynne å forstå innvirkningen dette har på kloden vår og de som må sitte i timesvis å sy de. Da jeg kom til Agder FHS for å holde foredrag for årets kull, hadde elevene blitt rådet av tidligere elever og engasjerte lærere ved skolen til å ikke bestille nye gensere, men ta i bruk det de allerede eide. GODT JOBBET! Jeg synes Agder Folkehøyskole går forran som et godt eksempel, og jeg gleder meg til å se flere skoler gjøre det sammen.

Del gjerne denne posten med en lærer/elev du tror kan være motoren som får i gang et slikt tiltak!

#Skolegenser #Klær #Klesindustrien

Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page