top of page

Det beste jeg vet!

13 år på skole, 13 år med brødskive til frokost, i matboksen og til kvelds. Må innerømme at jeg gikk lei, men fortsatte å spise denne tørre skiven hver dag. Endelig har jeg blitt "VOKSEN" og kan selv bestemme hva jeg skal spise til frokost, lunsj, middag og kvelds.

Jeg har fått meget sansen for såkalte «Smoothie Bowls», og for dere som følger meg på instagram, vet at jeg ofte lager slike måltider.

En smoothie bowl er frukt og bær, enten ferske eller fryst, som blandes sammen med veldig lite væske, og blir derfor tjukk, som en slags grøt, så man da topper med ønsket topping.

Dette er min daglige frokost, og av og til også middag og kvelds. Frukt er lett fordøyelig, og derfor bruker kroppen mindre energi på å fordøye selve maten, og mer energi til å gripe dagen.

Jeg har lyst å dele min favorittfrokost, en «Acai Smoothie Bowl», med sorterte bærtopping. Super næringsrik og kjempegod!

Da jeg var å reise i Sør-Amerika, Brasil, fikk jeg øynene opp for dette nydelige bærer, som hverken er søt, sur, bitter eller salt... En smak som er vanskelig å forklare, og som ikke minner om noe annet.

Acai er et av de bærene i verden med mest antioksidanter, til og med mer en blåbær. Acai inneholder spesielt mye kalsium og vitamin A, som hjelper cellene med å kjempe frie radikaler, og styrke benbygning og synet. I tillegg er dette bæret ekstremt høyt i fiber, og virker derfor godt på forsøyelsessystemet.

Bære er noe av det sunneste du kan spise, og har derfor fått tittelen «Super Food».

Oppskrift på Acai Bowl

2-3 bananer

1-2 plater med Acai

Rips, blåbær, solbær eller bringebær til topping

Superenkelt: Alt du trenger er enten en food processor, mix master eller stavmikser

Ha acai og banan i maskinen, og mix til ønskelig tykkelse. En food processor har lettere for å blande alt veldig fint, og uten noe væske, mens med en mixmaster eller stavmikser kan det være greit å blande inn litt vann for å gjøre det enklere.

Denne ferske acaien kan du få kjøpt på life, og om de ikke har på din nærmeste life, kan du spørre de om å ta det inn. Jeg vet i hvertfall at de selger det på Life på Kvadrat, og de skal få det på Life, Arkaden, og du kan også muligens få tak i det på Kinsarvik på Bystasjonen i Sandnes!

(PS: Husk å se etter den uten tilsatt sukker!)

Enjoy!


Relaterte innlegg

Se alle
Siste innlegg
bottom of page