Her er hva vi kan gjøre for å redusere skogbrann i Amazonas!

Akkurat nå, i skrivende stund, herjer det mange branner i regnskogene i Sør-Amerika. Dette året, mellom januar og august er det talt over 73 000 branner i Sør-Amerika. Det er det dobbelte av brannene registrert fra 2018. Bare den siste uken har over 10 000 branner blitt registrert i regnskogene i Brasil.

Den nye presidenten i Brasil, Jair Bolsonaro, ser ut til å ikke bry seg, og har derimot gitt tillatelse og råd om å brenne ned regnskogen for å gi rom til landbruk og produksjon.

Jeg kan føle smerten i hele meg. Frykten til alle dyr som lever og bor i regnskogen, som dør, som må flykte. Jeg feller en tåre for de menneskene som bor i jungelen, og som ikke lengre har et sted de kan kalle for hjem. Jeg sender varmer tanker til de som rammes av disse brannene.

Til slutt står vi igjen med spørsmål som: Hva kan vi gjøre? Hvordan kan vi hjelpe? - og svarene er nok mange, men her kommer et lite sammendrag av løsningene vi sitter på som enkeltindivider og konsumenter

 

1. Bevisstgjøring

Vi trenger at flest mulig er klar over situasjonen. Jo flere vi er som blir bevissgjort rundt tematikken, jo større blir kraften til å skape endringer. Gjør research rundt situasjonen, gjerne sjekk ut Amazon Watch, CNN og Info Amazonia for mer info om saken, og for statestikk på branner i Brasil akkurat nå.

2. Kjøttkutt

Desverre kan det absolutt se ut som at de fleste av disse brannene er "man made". Store områder blir brent ned, for å gi plass til landbruk. Soyaproduksjonen i Brasil er enorm, og soyaen som produseres brukes i produksjon av fôr til dyr, som f.eks ku og fisk.

Norges soyaimport har eksplodert det siste tiåret, grunnet økt bruk i dyre- og fiskefôr. Årlig importerer fôrindustrien soyaprodukter fra omtrent 1 million tonn soyabønner. For å dy